Maak een afspraak
NL / EN

Fysiotherapie HOF

Tapen en bandageren

Binnen de fysiotherapie en de sportwereld wordt er gebruik gemaakt van tapen & bandageren. Fysiotherapie Hof biedt hierin de klassieke (witte) tape en Medical taping aan.

Klassieke Tape

De witte klassieke tape wordt vaak ingezet als interventie om blessures te voorkomen. De belangrijkste eigenschap van deze tape is het beperken van een beweging. Een voorbeeld is het naar binnen bewegen van de enkel (inversietrauma) bij voetbal. Na een acuut enkel letsel kan het herstel bevorderend werken om de enkel extra versteviging en rust te geven.

Medical Taping

Medical taping kan tijdens een blessure als extra interventie worden ingezet om sneller tot een resultaat te komen. Vaak wordt na het aanbrengen van deze tape direct een verschil ervaren.

Bij medical taping wordt tape gebruik die dezelfde rekbaarheid heeft als de huid, erg dun is en goed plakt. Het is daarbij ventilerend, huidvriendelijk, vochtbestendig en antiallergisch. De tape wordt aangebracht op een droge, vetvrije, onbehaarde huid. Voor het verwijderen kan de tape het beste even nat gemaakt worden.

Afhankelijk van de gebruikte techniek en de huid kan de tape tussen de vier en tien dagen blijven zitten. In die tijd kun je er alles mee doen: sporten, douchen en zelfs zwemmen! De tape is ademend en voert vocht af, dus hij veroorzaakt ook geen weke huid onder de tape.

Bezoekadres:
Scharnerweg 108
6224 JJ Maastricht
Bekijk op kaart

Tel: 043 204 12 55
info@fysiotherapiehof.nl