Maak een afspraak
NL / EN

Fysiotherapie HOF

Shockwave therapie

Shockwave therapie, ook wel Extracorporale Shockwave Therapie (ESWT) genoemd, is een behandeltechniek waarbij patienten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’ oftewel shockwaves middels een mobiel behandelpistool.

Deze shockwaves worden toegediend op de gewenste locatie in het lichaam om daar een mechanisch effect te bewerkstelligen. Deze shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Zo worden de stofwisseling en bloedcirculatie gestimuleerd.

De behandelfrequentie is over het algemeen laag, de duur van een behandeling kort en het behandelresultaat is snel en effectief. Vooral patiënten met chronische (pijn)klachten zoals een peesontsteking of verkalking in de schouder, tenniselleboog of -arm, achillespeesklachten, hielspoor of hamstringletsel zijn ontzettend goed geholpen met behulp van shockwave therapie.

Omdat shockwave therapie onderdeel is van het fysiotherapeutisch handelen vallen de kosten van deze behandeling onder uw aanvullende verzekering.

Bezoekadres:
Scharnerweg 108
6224 JJ Maastricht
Bekijk op kaart

Tel: 043 204 12 55
info@fysiotherapiehof.nl